Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем при запалване Алфа 145

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем при запалване Алфа 145

Здравейте, имам проблем при запалването,значи бензиновата помпа върти,стартер всичко е ток и дет се вика бензин да те удави и ток да те утрепе колата не пали! На таблото ми светва таз лампа за впръскване на дюзите и не гасне гледах всичко е ок но колата не пали,ако някой знае какво може да е ще съм благодарен ако помогне !

Ако беше написал и какъв е мотора на алфата...
    ...
    155 1,6 TS 16V `96
    166 2,4 JTD `99
    147 1,9 JTDm 8V `07

Comment

извинявам се за пропуска 1.4 т.спарк 2000г

Comment

Първоначално публикувано от Lomskiq Покажи съобщение
        Здравейте, имам проблем при запалването,значи бензиновата помпа върти,стартер всичко е ток и дет се вика бензин да те удави и ток да те утрепе колата не пали! На таблото ми светва таз лампа за впръскване на дюзите и не гасне гледах всичко е ок но колата не пали,ако някой знае какво може да е ще съм благодарен ако помогне !
        Няма как да е ок щом свети лампата!Диагностика и после напиши кодовете от грешките!?

Comment

как да я направя тази диагностика като аз изобщо не мога да я мръдна че да я закарам да я закачат,аз ако я запаля направо на майстор ще я закарам !

Comment

как да я направя тази диагностика като аз изобщо не мога да я мръдна че да я закарам да я закачат,аз ако я запаля направо на майстор ще я закарам !
            Колега, ако беше написал и от къде си, може и да се случи чудо, планината да отиде при Мохамед
            Иначе на сляпо - датчик на коляновият вал.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

от София съм колега !

Comment

Възможни причини според аутодата :
                1.Имобилайзер
                2.Инжектори
                3.Електрически връзки на двигателя и/или акумулатора
                4.Горивна помпа/Реле на горивна помпа
                5. Кабели,свещи,бобини
                6.Датчик на хол (датчик колянов вал)
                7. Въздушен/горивен филтър
                8.Вскумателна система /вакумите
                9.Бензинов реголатор
                10.MAP/MAF/VAF Сензори
                11. ЕКУ-то
                12.Датчик за позицията на разпределителен вал
                ---------------------------------
                С една дума трябва си диагностика възможности много дано съм бил полезен !

P.S. Провери свещите да не са плувнали в масло и замери датчика на коляновия вал , това са най-често срещаните проблеми.
                Last edited by Strato; d.m.y г., 23:30.
                Alfa 145 1.4/TS/1997'

Comment

Ок , благодаря ще видя този датчик на коленовия вал защото всичко друго е добре,бензиновата помпа си работи,релета всичко стартер върти но явно не стига гориво,търсих горивния филтер защото и аз си помислих да не е от него но се оказа че след 98г нямали горивен филтер а някаква цедка на самата помпа,ще търся начин да ми направят диагностика! Странното е че снощи нищо и нямаше и сутринта като ми се наложи да излизам ме изложи !

Comment

Грешка ....
                    Last edited by Strato; d.m.y г., 22:13.
                    Alfa 145 1.4/TS/1997'

Comment

Лошото е че не е този датчик и нито едно от тези изброените по горе изведнъж запали колата но нещо прекъсва, на диагностиката не успяха да установят проблема

Comment

Ще излезнем на другата ми идея която не споделих понеже щяха да ме усфиркат колегите я провери стъпковото моторче как е:]
                        Alfa 145 1.4/TS/1997'

Comment

---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 20:02.
                          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Лошото е че не е този датчик и нито едно от тези изброените по горе изведнъж запали колата но нещо прекъсва, на диагностиката не успяха да установят проблема
                            Значи имаш проблем пък не могат да установят от какво е.Според мен смени диагностика.Другото което е не е задължително тоя датчик на коляновия вал да записва грешка,огледаи въздуховоди да не смуче от някъде свещи кабели,хлабава връзка някъде да има,ако си мил двигателя да няма вода при свещите,или пък наличие на масло от протекла гарнитура,разни такива дреболии дето може и ти да си ги провериш.
                            Last edited by BillyBoy`; d.m.y г., 06:46.
                            АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Щом прекъсва, аз бих се насочил към свещи, кабели, бобини...и след това евентуално инжектори и прочее по горивната с-ма
                              (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Working...
                              X